Francuski Jezik

Na raspolaganju smo
Vam za:


Prevod sa overom sudskog tumača za francuski jezik

Prisustvo sudskog prevodioca za francuski jezik (izlazak na teren)

h

Lektura i korektura teksta koji je na francuskom jeziku

w

Konsekutivni i simultani prevod

i

Prevod sa francuskog na srpski jezik

i

Prevod sa srpskog na francuski jezik

i

Prevod sa francuskog na drugi strani jezik

i

Prevod sa drugog stranog jezika na francuski jezik

U prevodilačkoj agenciji Klik do prevoda angažovani su prevodioci i sudski tumači sa višegodišnjim iskustvom koji prate nove trendove u prevodilačkim vodama, koriste prevodilačke alatke (CAT tools) i spremni su da izlaze u susret i najsloženijim zahtevima klijenata.

Istorija francuskog jezika

Francuski jezik spada u grupu romanskih jezika koji se primarno koristi u Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj, prekomorskim teritorijama Francuske, kao i bivšim kolonijama Francuske i Belgije, uključujući Kvebek u Kanadi. Francuski jezik je službeni jezik u 29 zemalja, većina kojih su članovi la francophonie, zajednice zemalja francuskog govornog područja.

On je govorni jezik u Francuskoj, južnoj Belgiji, zapadnoj Švajcarskoj, Monaku, provincijama Kvibek, Nju Bransvik, i delovima Manitobe i Ontarija u Kanadi, delovima SAD u državama Luizijana, Mejn, Nju Hempšir i Vermont.

Prema istraživanju Europske komisije, francuski jezik je četvrti najšire korišćeni maternji jezik u Evropskoj Uniji. On je treći po broju ljudi koji ga razumeju u EU. Francuski jezik ima dugu istoriju kao međunarodni jezik trgovine, diplomatije, književnosti i naučnih standarda i on je zvanični jezik mnogih međunarodnih organizacija uključujući Ujedinjene Nacije, Evropsku Uniju, NATO, WTO i ICRC. Godine 2011, Bloomberg Businessweek je procenio da je francuski jedan od tri najviše korišćena poslovna jezika, nakon engleskog i kineskog jezika.

Kontaktirajte Nas


Sa overom sudskog tumača